Efter två månader 2020

200815

Då var ponnytravarna i full gång på tävlingsbanorna, avsaknaden av dubeltravhelgerna ser jag enbart som positiv för det gäller att vi tänker på våra hästar och inte sliter ut dom i förtid i vår iver att tävla. Hoppas detta är en ögonöppnare för de som planerar kommande tävlingssäsong, för vi får fler startmöjligheter med två tävlingsdagar med några veckors mellanrum än vad vi får i en dubbelhelg.

Den avkortade tävlingssäsongen är i full gång och redan inom två månader har vi klarat av några av årets höjdpunkter.

Vi börjar med  Lilla Sprintermästaren där Tirana e Tyson II - Kålmans Primavara segragde med Thelma Eld i sulkyn

I 5-års Baggen fick vi se förra årets Derbysegrare Gransjöns Tornado e Ernst Ronaldo- Tosan med Isabella Legl Bååth vinna på fina 1,50,5 efter en rejäl rekordputsning på närmare 5 sekunder.

Men årets gigant hittills är utan tveka Thyra Tyrann e Tyson II – Sundbys Tuva som segrat i både SM och Guldstoet och är första russtravaren som sprungit in över 300 000 Kr. Det är Ebba Handler som suttit i vagnen i årets starter. Vi lyfter på hatten.

 

När det gäller årets propositioner har det dykt upp nygamla ideér, intervallhandicap, och utan tvekan är det inte någon bra reklam för våra ponnytravare. Att se hästar med närmare 500 meter i tillägg känns inte seriöst. Jag klandrar inte de som anmäler till dessa propositioner där hästarna längst bak kanske behöver springa 10 sekunder långsammare än sitt rekord för att komma samtidigt i mål samtidigt som hästarna på start går sina rekord. Det är inte de aktivas fel att det blir så utan det är propositionsskrivarna som inte ha koll på läget, eller om dom har det då är det riktigt illa.

Glädjande när det gäller propositionerna är att alltfler har fått upp ögonen för loppen med tillägg efter pengar, det är fortfarande många som missar att de står mycket fördelaktigt till i dessa lopp och inte törs anmäla. Jämför vi med Shettistravarna är Russtravarnas tränare betydligt sämre på att utnyttja fördelen i dessa lopp.

Hoppas fler upptäcker att när man läser startlistorna på nätet får man en jämförelse mellan rekord och prissumma och kan man enkelt se hur man skulle stå till i dessa lopp framöver.

 

Vill du se hur många hästar som tävlade 2019 och deras rekord i förhållande till pengar och lite tankar om propositioner så kan du läsa mer på flikarna nedan.

 

Lycka till med det fortsatta tävlandet under säsongen.

 

Bengt

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.11 | 17:21

Vilket bra förslag. Hoppas det går att genomföra

...
I går | 23:09
Taktikboken har mottagit 2
21.06 | 22:28
Fantastisk debut har mottagit 1
06.06 | 17:21
Derbybilder 2014 har mottagit 1
Du gillar den här sidan