Knock Out

Knock Outseger i Sprintermästaren

 

 

Segraren i 2016 års upplaga av Lilla Sprintermästaren L.A. Knock Out med Hannah Gustavsson i vagnen gjorde verkligen skäl för namnet när han tog hand om ledningen direkt från start, ledde hela vägen stort och segrade helt ohotad.

Segertiden blev nytt rekord i loppet med 1,50,7.

Segermarginalen blev stor men bakom var kampen hårdare tvåan Slätthans Fantasy 2,01,2och trean Zahlma 2,01,3.

Det mest glädjande med årets upplaga var trots allt att loppet var fullt med tolv anmälda ekipage. Lilla Sprintermästaren har under många år dragits med små startfält men vi får hoppas att årets lopp är en vändning av den trenden.

 

Tingsryd bjöd glädjande åter upp till tävlingar på sin fina anläggning, Det som däremot var lite sorgligt var att se att de flesta loppen förutom nolloppen var utskrivna efter tid. Jag trodde att vi kommit längre inom ponnytravet och kan låta de ponnyer som gått fort i lopp även få vinna, och hästar som vinner många gånger skall tävla mot andra hästar som vunnit lika mycket. Det känns enbart vara avundsjuka när man skriver ut lopp efter rekord. Jag vill inte ha tillbaka tiden när man inte visar up sin hästs kapacitet för att stå bra till i kommande lopp.

 

3-åringarna 2016.

Fram till första veckan i juli har lika många treåringar varit ute på banorna som det var under hela 2015. Vi får hoppas att ytterligare några treåringar kommer ut under hösten så att trenden med vikande  antal startande unghästar bryts.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

22.05 | 15:03

Hej Bengt,
Jag ser att du lagt in Tirana på 3-åringslistan trots att hon inte startat. Nåväl, hennes mamma Kålmans Primavara har som rekord 1.48,7.

...
12.05 | 13:04

Namnlöse har nu nytt rekord 1:49,9 så han borde ju flyttas hit till hingstarna som har bättre rekord än 1:50,0 :D

...
29.01 | 17:10

Tells Vivan har gått 2.00,7 vid seger i sin sista start för året.mvh Elin

...
02.07 | 21:06

Funderar över varför akilles c.v ligger på 13 platts när hans tid är snabbare en den som ligger på 12 e platts bland 3 åringarna

...
Du gillar den här sidan